Μαθησιακό προφίλ QLP/ARISTON MI

Συμπορευόμενοι με τις απαιτήσεις της εποχής, προετοιμάζουμε τα παιδιά για έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Οι έντονοι ρυθμοί που καταγράφονται καθημερινά καθιστούν άμεση την ανάγκη για τους μαθητές μας να γνωρίσουν την προσωπικότητά τους, καθώς και τον τρόπο που μαθαίνουν ευκολότερα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έμφυτα χαρακτηριστικά που διαθέτουν.

Το QLP TEST είναι ένα ψυχομετρικό τεστ διάγνωσης του μαθησιακού προφίλ του ατόμου. Διερευνά τους εναλλακτικούς τύπους ευφυΐας που διαθέτει ο κάθε μαθητής και σύμφωνα με το ποιοι είναι περισσότερο αναπτυγμένοι, παρουσιάζει ενδεικνυόμενους τρόπους μελέτης, αλλά και εξατομικευμένης διδασκαλίας. Με αυτό τον τρόπο ο μαθητής, γνωρίζοντας τους ιδιαίτερους μαθησιακούς του τύπους και τον τρόπο που προσλαμβάνει και επεξεργάζεται τις γνωστικές πληροφορίες, «μαθαίνει πώς να μαθαίνει», εύκολα και αποτελεσματικά.

Τύποι ευφυΐας :
Οπτικός, Ακουστικός, Λεκτικός, Λογικομαθηματικός, Κιναισθητικός, Φυσιοδιφικός, Διαπροσωπικός, Ενδοπροσωπικός

Τον Μάιο του 2017 το QLS και τα σχολεία-μέλη του , ανάμεσά τους και το κέντρο μας, τιμήθηκαν με το χρυσό βραβείο των Education Business Awards στην κατηγορία Καινοτομία στη Διδασκαλία, για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία που εφαρμόζουμε βάσει των μαθησιακών τύπων των μαθητών μας που ανιχνεύουμε με το τεστ QLP (QLS Learning Profile).

Για τον σκοπό αυτό, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Eurolingua , με την έναρξη της σχολικής χρονιάς διενεργεί μέσω υπολογιστή (εντός του φροντιστηρίου και μόνο κατόπιν ραντεβού) το τεστ μαθησιακού προφίλ   των μαθητών (QLP) σε συνεργασία με την Ariston Computer Academy και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας .Το τεστ διαρκεί περίπου 30’ όπου ο μαθητής καλείται να απαντήσει σε μία σειρά απλών ερωτήσεων .Τα αποτελέσματα του τεστ και η αξιολόγηση, βγαίνουν εντός 2-3 ημερών σε 18σελιδη ανάλυση του μαθησιακού προφίλ και ακολουθεί συμβουλευτική ενημέρωση των γονέων ώστε οι μαθητές να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έμφυτα χαρακτηριστικά που διαθέτουν.

Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των αποτελεσμάτων και της συμβουλευτικής ανέρχεται στα 30€ για τους μαθητές του κέντρου μας και στα 50€ για μαθητές εκτός του κέντρου μας. Οι καθηγητές μας έχουν λάβει εκπαίδευση για να διδάσκουν προσαρμόζοντας την διδασκαλία τους σύμφωνα με το μαθησιακό προφίλ των μαθητών της τάξης τους.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Eurolingua αποτελεί το μοναδικό μέλος για το νομό μας του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας  QLS – Quality in Language Services – του ποιοτικότερου Οργανισμού Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, μέλους του EAQUALS, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Ποιότητα στην Εκμάθηση της Ξένης Γλώσσας.

Το QLS ως σύγχρονος, μη κερδοσκοπικός φορέας, αντλεί τη δυναμική του από τη συνεργασία επιτυχημένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών που μοιράζονται από κοινού το όραμα για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα  που επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν.

Για να κλείσετε ραντεβού για το τεστ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ QLP / ARISTON MI καλέστε μας στο 27410 24672 ή 6942 443622

Και μην ξεχνάτε! Όλοι είμαστε σε θέση να μάθουμε και να διαπρέψουμε, αρκεί να μας δοθεί η γνώση με τον τρόπο που μαθαίνουμε!