Ελένη Τσαρούχη

Η Ελένη Τσαρούχη είναι καθηγήτρια Αγγλικών, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Eurolingua. Έχει γεννηθεί στο Σικάγο –Η.Π.Α .Έχει σπουδάσει Μετάφραση και Διερμηνεία (Translation and Interpreting) σε τρεις ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, στις σχολές ΞΥΝΗ.

Έπειτα, συνέχισε την επιμόρφωσή της και είναι κάτοχος των ακολούθων: Τranslation Cource του British Council, Proficiency in Translation, Teacher Training, Teaching Knowledge Test of English Teachers Diploma (TKT) του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Επίσης κατέχει το πιστοποιητικό πληροφορικής ECDL του ομίλου PEOPLECERT. Στην Αθήνα, έχει εργαστεί σε μεταφραστικά γραφεία, στα οποία ασχολήθηκε με τη μετάφραση κειμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βιβλίων καθώς ακόμα έχει εμπειρία με τη μεταγλώττιση ταινιών. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια αγγλικών, σε Αθήνα, Λουτράκι και Κόρινθο. Επιπλέον, έχει εργαστεί για το ΤΕFL – Βραχατίου, ως Eκπαιδεύτρια Καθηγητών (Teacher Trainer).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη μεθοδολογία της ξένης γλώσσας, τις μαθησιακές δυσκολίες, την παιδοψυχολογία και τις πρώτες βοήθειες. Η αγάπη της για τα Αγγλικά και γενικότερα για τις ξένες γλώσσες καθώς και το γεγονός ότι η ίδια συμβάλλει ενεργά με το διδακτικό της έργο στη μετάδοση γνώσεων και της απόκτησης πτυχίων των μαθητών της, αποτελούν βασικό κίνητρο και ηθική ικανοποίηση για την ίδια. Πέρα από το διδακτικό κομμάτι της εργασίας της, θεωρεί πολύ σημαντική την ψυχολογική στήριξη και ενθάρρυνση των μαθητών, πάντα με σεβασμό και κατανόηση στις ιδιαιτερότητες τους,προκειμένου να νιώθουν θετικά, σφαλείς και να έχουν καλύτερη επίδοση.

Χόμπι της είναι το διάβασμα, το σινεμά, η μουσική και η φωτογραφία.