Λίλιαν Μερκούρη

Η Λίλιαν Μερκούρη είναι καθηγήτρια Αγγλικών στα Κ.Ξ.Γ Eurolingua. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και κάτοχος του Certificate of Proficiency του πανεπιστημίου Michigan. Επιπλέον, είναι κάτοχος του πτυχίου Β2 των Γερμανικών του Goethe Institut και αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το εξ αποστάσεως πρόγραμμα της Σχολικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έως τώρα έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός καθώς και ως παράλληλη στήριξη παιδιού με ειδικές ανάγκες, όπως επίσης και σε άλλες θέσεις εργασίας που αφορούν στην φροντίδα και διδασκαλία των παιδιών. Παράλληλα με όλες τις δουλειές που έχει κάνει πάντα εξασκούσε τη διδασκαλία των αγγλικών σε όλα τα επίπεδα για πάνω από 5 έτη.

Επόμενος στόχος της είναι η εκμάθηση και τελειοποίηση μιας δεύτερης γλώσσας στο επίπεδο που να μπορεί να διδάξει. Πιστεύει πως η δια βίου μάθηση είναι σημαντική για την εξέλιξη όλων και γι’ αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ να βρίσκει κάτι νέο να μάθει.

Επιπλέον, θεωρεί την επαφή με τα παιδιά απαραίτητη για τη ζωή της διότι της δίνει ενέργεια και ένα συνεχές κίνητρο να γίνεται καλύτερη και στην εργασία της αλλά και ως άνθρωπος. Πιστεύει πως για να μπορέσει κάποιος να είναι ικανός να διδάξει παιδιά, πρέπει να τα αγαπά και να τα ακούει σε ουσιαστικό επίπεδο και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που η ίδια επέλεξε αυτό τον τομέα εργασίας, ώστε να προσφέρει την αγάπη της και τις γνώσεις της στους μαθητές της.

Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει βιβλία, βλέπει ταινίες, γυμνάζεται και απολαμβάνει βόλτες με αγαπημένα άτομα.