Πηνελόπη Λέκκα


Η Πηνελόπη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της στην Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (Master of Education, M.Ed. in TESOL) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της ασχολήθηκε με τομείς της θεωρητικής και εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, καθώς και της αντίστοιχης Μεθοδολογίας και Θεωρίας Διδασκαλίας της Αγγλικής. Ένα κομμάτι που αγάπησε ιδιαίτερα είναι η Λογοτεχνία και Θεατρολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στην σύγχρονη αμερικανική λογοτεχνία και το σύγχρονο αμερικανικό θέατρο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ίδια, «Η Λογοτεχνία είναι ένας τομέας σπουδών που αγαπώ ιδιαίτερα και που θα ήθελα να ενσωματώσω στην διδασκαλία μου. Θεωρώ πως μέσα από την τέχνη οι μαθητές μπορούν να οξύνουν την κριτική τους σκέψη και να ανακαλύψουν κλίσεις και ικανότητες από την νεαρή τους ακόμα ηλικία. Κάποιοι μαθητές μπορεί να «ξεκλειδώσουν» την ικανότητά τους στην δημιουργική γραφή μέσα από την ανάγνωση πεζού λόγου και ποίησης, ενώ κάποιοι μπορεί να εμπνευστούν από την ελευθερία και δημιουργικότητα του θεάτρου.»

Η ίδια υποστηρίζει μια μαθητοκεντρική προσέγγιση όπου οι μαθητές και ο δάσκαλος αποτελούν μια ομάδα. Το σημαντικότερο ιδανικό που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές πέραν της γλωσσικής κατάρτισης είναι ο σεβασμός και το συνεργατικό πνεύμα. «Η προώθηση ενός φιλικού μαθησιακού περιβάλλοντος είναι πρώτιστο μέλημά μου,καθώς και η μεταλαμπάδευση της αγάπης μου για την Αγγλική γλώσσα στους μαθητές μου.»

«Τον ελεύθερο μου χρόνο φροντίζω να τον αξιοποιώ δημιουργικά κάνοντας πράγματα που με αποφορτίζουν και με ικανοποιούν πνευματικά και συναισθηματικά. Αγαπώ τον χορό, καθώς έχω ασχοληθεί με τον κλασσικό χορό (μπαλέτο), ενώ παράλληλα φροντίζω να γυμνάζομαι όσο συχνότερα μπορώ».