Στεφανία Παναγιωτοπούλου

Η Στεφανία Παναγιωτοπούλου εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκει Αγγλικά στα Κ.Ξ.Γ Eurolingua. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου ολοκλήρωσε τo σχολείο της και τις μετέπειτα σπουδές της.

Έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη, το οποίο την βοήθησε να ενσωματώσει δημιουργικές πτυχές στη διδασκαλία της. Πιστεύει ότι είναι σημαντικό, οι εκπαιδευτικοί, να ενθαρρύνουν τους μαθητές να μαθαίνουν με δημιουργικό τρόπο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς ο κάθε μαθητής έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να απορροφά οποιαδήποτε νέα πληροφορία.

Ολοκλήρωσε τη σειρά μαθημάτων CELTA στο Πανεπιστήμιο RMIT της Μελβούρνης, όπου εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία της αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας. Το CELTA course εμπλούτισε τις γνώσεις της στην αγγλική γλώσσα, αλλά της επέτρεψε επίσης να μεταδώσει αυτή τη γνώση σε φοιτητές με διαφορετικό υπόβαθρο.

Κατά τη διάρκεια του CELTA course, ολοκλήρωσε πολλές ώρες διδασκαλίας με διάφορες τάξεις όπου οι περισσότεροι από τους μαθητές δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν καθόλου στα Αγγλικά. Αυτή η πρόκληση την ώθησε να βρει τους δικούς της τρόπους για να επικοινωνήσει μαζί τους, χρησιμοποιώντας την Αγγλική και όχι τη μητρική τους γλώσσα . Αυτή είναι και η προσέγγιση διδασκαλίας στο Κ.Ξ.Γ Eurolingua με την οποία ταυτίζεται πλήρως. Έχοντας ως μητρική της γλώσσα τα αγγλικά, προσπαθεί πάντα να μοιραστεί με τους σπουδαστές της, τις εμπειρίες της από τη ζωή της σε αυτήν την πανέμορφη ήπειρο.

Μετά την ολοκλήρωση του CELTA, δίδαξε ως καθηγήτρια ESL στο Πανεπιστήμιο RMIT, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα που στόχευε να βοηθήσει τους μετανάστες που είχαν ελάχιστη γνώση της γλώσσας. Οι ενήλικες όλων των φυλών παρακολουθούσαν αυτές τις τάξεις προκειμένου να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη λεκτική τους επικοινωνία ενώ πολλοί άλλοι προχώρησαν για να αποκτήσουν πιστοποίηση στα αγγλικά.

Επιπλέον, δουλεύει με νήπια σε προσχολικό επίπεδο και διδάσκει μαθήματα σε τάξεις 15-20 παιδιών ηλικίας τριών ετών. Τους καλωσορίζει στον κόσμο της Αγγλικής γλώσσας μέσω εικόνων, παιχνιδιών, τραγουδιών και δημιουργικών εργασιών.

Ως μητέρα δύο μικρών παιδιών, χαίρεται που δουλεύω με τάξεις νεαρών ηλικιών και πιστεύει ότι έχει την υπομονή να διαμορφώσει μαζί τους τα πρώτα δομικά στοιχεία μιας ολοκαίνουργιας γλώσσας με αποτελεσματικό τρόπο σεβόμενη πάντα τις διαφορετικές ικανότητες μάθησης κάθε παιδιού.

Τα χόμπι της είναι η ζωγραφική, η λογοτεχνία και η εναλλακτική μουσική.