Tι είναι το TOEIC Test;

To ΤΟΕΙC (Test of English for International Communication) είναι ένα πολλαπλής επιλογής πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για ανθρώπους των οποίων η μητρική τους γλώσσα δεν είναι η Αγγλική. Ουσιαστικά μετρά την ικανότητα χρήσης της Αγγλικής γλώσσας στο πλαίσιο επικοινωνίας σε επαγγελματικούς χώρους, στο εμπόριο και στη βιομηχανία.

Το TOEIC δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 1970 από την ETS (Educational Testing Service) ικανοποιώντας το αίτημα του Υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας (Japanese Ministry of Foreign Trade and Industry | MITI). Tο ETS είναι ένα ψυχομετρικό κέντρο το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία και ποιότητα των τεστ όπως το TOEFL (Test of English as a Foreign Language), GMAT (Graduate Management Administration Test), SAT (Student Admission Test) κ.ά.

Το TOEIC είναι ένα σταθμισμένο τεστ που δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα αναφορικά με το επίπεδο της Γλώσσας που κατέχει κάποιος σε όλα τα επίπεδα σε επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες.

Φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU).

Yπάρχουν διάφορες κατηγορίες αυτής της πιστοποίησης:

To ΤΟΕΙC Listening & Reading Tests αποτελείται από δύο ισότιμα σταθμισμένα τεστ κατανόησης που περιέχουν διάφορες δραστηριότητες των συνολικό σκορ των οποίων φτάνει έως 990. Αυτό είναι και το πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα και αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Εκτός από αυτό υπάρχει και το TOEIC Speaking and Writing Τests. Στο TOEIC Speaking ο εξεταζόμενος/η καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από ασκήσεις που εξετάζουν την προφορά, τον επιτονισμό, τον τονισμό, λεξιλόγιο, γραμματική, συνοχή και νόημα περιεχομένου. Το TOEIC Writing test αποτελείται από ασκήσεις που εξετάζουν τη γραμματική, την ταύτιση των προτάσεων με τις εικόνες, την ποιότητα και ποικιλία των προτάσεων, το λεξιλόγιο, την οργάνωση και κατά πόσο η άποψη του εκφράζεται στηρίζεται σε επιχειρήματα ή παραδείγματα. Και τα δύο τεστ αξιολογούνται στην κλίμακα από το 0-200.

FORMAT OF TOEIC LISTENING & READING TEST

Διαρκεί δύο ώρες (45 λεπτά το Listening και 75 λεπτά το Reading). Αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και χωρίζεται σε Listening και Reading. Kάθε ερώτηση πιάνει μέχρι 5. Έτσι, ο υποψήφιος/α λαμβάνει ξεχωριστά score για το τεστ του Listening και του Reading της κλίμακας από 0-495 πόντους. Το συνολικό σκορ προστίθεται στην κλίμακα 0- 990 πόντοι. Το πιστοποιητικό TOEIC υπάρχει σε πέντε χρώματα.

  1. Listening: Το μέρος που αφορά στο Listening αποδεικνύει το πόσο καλά καταλαβαίνεις την Αγγλική γλώσσα σε ακουστικό επίπεδο. Αποτελείται από 4 μέρη και περιέχει 100 ερωτήσεις. Θα σου ζητηθεί να απαντήσεις σε ερωτήσεις βασιζόμενες ποικίλης θεματολογίας όπως συζητήσεις, ερωτήσεις και ομιλίες ηχογραφημένες στα Αγγλικά.

   Το Listening χωρίζεται σε τέσσερα sections

    

   • Φωτογραφίες: 6 ερωτήσεις
   • Ερώτηση/Απάντηση: 25 ερωτήσεις
   • Σύντομες συζητήσεις: 39 ερωτήσεις
   • Σύντομες ομιλίες: 30 ερωτήσεις (10 ομιλίες. 3 ερωτήσεις η καθεμία)


  2. Reading: Το μέρος αυτό αποτελείται από τρία μέρη και εξετάζει την ικανότητά σου στην Αγγλική γλώσσα σε γραπτό λόγο. Θα διαβάσεις κείμενα ποικίλης θεματολογίας και θα απαντήσεις στον δικό σου ρυθμό σε 100 ερωτήσεις βασισμένες στο περιεχόμενο του υλικού που σου έχει δοθεί.

   To Reading χωρίζεται σε 3 sections:

   • Ημιτελείς προτάσεις: 30 ερωτήσεις
   • Oλοκλήρωση κειμένου: 16 ερωτήσεις (4 αποσπάσματα, από 4 ερωτήσεις το καθένα)
   • Κατανόηση κειμένου: 54 ερωτήσεις (10 αυτοτελή κείμενα: 2-4 ερωτήσεις το καθένα, 29 ερωτήσεις στο σύνολο | διπλά ή τριπλά κείμενα: 5 ερωτήσεις το καθένα, 25 ερωτήσεις στο σύνολο)

Γιατί να επιλέξω TOEIC

Το TOEIC είναι ένας σχετικά βατός τρόπος για πιστοποίηση γλωσσομάθειας από τη στιγμή που τα μόνα components που εξετάζεται ένας υποψήφιος είναι το Listening και το Reading. Έτσι, αν κάποιος δεν νιώθει σίγουρος για τις ικανότητές του στον προφορικό και γραπτό λόγο, τότε το TOEIC είναι μία καλή εναλλακτική. O AΣΕΠ αναγνωρίζει 2 Levels ανάλογα με τα scores που θα πετύχει ο υποψήφιος/η. Έτσι, στην ίδια εξέταση αν η βαθμολογία ενός ενδιαφερομένου/ης που επιθυμεί να συμμετέχει σε μία προκήρυξη κυμαίνεται μεταξύ 785-900, τότε το TOEIC του δίνει πιστοποίηση επιπέδου Γ1 (πολύ καλή γνώση) που ισοδυναμούν με 50 μόρια, ενώ αν το score του/της κυμαίνεται μεταξύ του 505-780 τότε αυτό του δίνει πιστοποίηση επιπέδου Β2 (καλή γνώση) που ισοδυναμεί με 30 μόρια.

Γ1 ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.

Β2 TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC) βαθμολογία από 505 έως 780 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA

(Τα ανωτέρω αναφορικά με τον ΑΣΕΠ βασίζονται σε ΦΕΚ για το έτος 2021)

Πού δίνω εξετάσεις TOEIC

Αθήνα, Αγρίνιο, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Λάρισα, Ναύπλιο, Πύργος, Κόρινθος, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Ζάκυνθος, Χαλκίδα, Ρόδος, Χίος, Κιλκίς, Σέρρες, Άγιος Νικόλαος, Σητεία, Έδεσσα, Πτολεμαΐδα, Σάμος, Λευκάδα, Άρτα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Λάρισα, Λαμία, Λιβαδειά, Ναύπακτος, Πρέβεζα, Τρίπολη, Χανιά, Θήβα, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Άμφισσα, Ηγουμενίτσα, Καλαμάτα, Καλαμπάκα (Τρίκαλα), Λευκάδα, Μυτιλήνη, Σάμος, Σύρος, Νεάπολη (Λακωνίας), Ικαρία, Αίγινα, Μήλος, Σκιάθος, Γιαννιτσά, Νέα Μουδανιά, Σπάρτη κά.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για εξετάσεις TOEIC ;

Επίλεξε τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Eurolingua στην Κόρινθο για online προετοιμασία ή δια ζώσης!

Kέντρα Ξένων Γλωσσών Εurolingua
“Πάντα ένα βήμα μπροστά στην Ξενό- γλωσση εκπαίδευση”

Kεντρικό: Εθνικής Αντιστάσεως 59, Κόρινθος
Tηλέφωνο: 27410 28 861
Υποκατάστημα: Πυλαρινού 7, Κόρινθος
Tηλέφωνο: 27410 24 672

Χριστίνα Φραγκουλοπούλου
Ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια
Κέντρων Ξένων Γλωσσών Eurolingua