Λέσχη ανάγνωσης

Μια παρέα παιδιών και εφήβων που συναντιούνται στο κέντρο μας κάθε δεύτερη εβδομάδα για να συζητήσουν βιβλία κυρίως ξενόγλωσσα αλλά και ελληνικά, που έχουν διαβάσει και θέλουν να τα προτείνουν ή που σκέφτονται να τα διαβάσουν και θέλουν να τα συζητήσουν από κοινού.

Επίσης η δασκάλα διαβάζει βιβλία στα παιδιά, πολλές φορές με τη συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού και τα συζητάει μαζί τους με το πέρας αυτής.

Στη Δανειστική μας βιβλιοθήκη υπάρχει πληθώρα ξένογλωσσων τίτλων που μπορούν οι μαθητές να επιλέξουν καρπώνοντας έτσι τα οφέλη της ανάγνωσης.

Τέλος λειτουργεί Bazzar Aνταλλαγής βιβλίων όπου τα παιδιά φέρνουν τα βιβλία που δεν χρειάζονται και παίρνουν κάποιο άλλο από άλλο μαθητή μας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ:

  • Η συμμετοχή σε μια Λέσχη Ανάγνωσης είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος να καλλιεργηθεί η δημιουργική σχέση μας με το διάβασμα, και προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για πνευματική άσκηση .
  • Η ενεργητική ανάγνωση και ο σχολιασμός που ακολουθεί εξισορροπεί τις γνωστικές απώλειες που καραδοκούν εξαιτίας της παρατεταμένης χρήσης τω υπολογιστών ή της προσκόλλησης στην τηλεόραση.
  • Η ανταλλαγή απόψεων για ένα βιβλίο ανοίγει παράθυρα στο πλούτο της γλώσσας μας ή της ξένης γλώσσας που διδάσκονται.
  • Προάγεται ο εθελοντισμός και η άτυπη Δια Βίου Μάθηση.
  • Βελτιώνεται η μνήμη εργασίας των μαθητών μας και πλουτίζεται το λεξιλόγιό τους.
  • Με την ανάγνωση ή και αφήγηση συναρπαστικών αυθεντικών ιστοριών διεγείρεται η φαντασία και η περιέργειά τους και αναπτύσσεται η κριτική τους σκέψη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:

Από Οκτώβριο έως Μάρτιο καθε 2η Τεταρτη

Η βιβλιοθήκη του κέντρου μας έχει επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας της ως εξής :
Δευτέρα 15.00-20.00
Παρασκευή 15.00-20.00

Από φέτος, εκτός από βιβλία, δίνονται για δανεισμό και τα DVD. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι πάνω από 500 τίτλοι ξενόγλωσσων βιβλίων + DVD’s κλασσικών και σύγχρονων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μας.