Γιατί να επιλέξει κάποιος να δώσει LRN

 

Οι εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής Γλώσσας LRN τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει και κερδίζουν μεγάλο έδαφος και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Το LRN θεωρείται από την πλειοψηφία των μαθητών η πιο φιλική πιστοποίηση στην Αγγλική Γλώσσα, εφόσον έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλες πιστοποιήσεις από άλλους εξεταστικούς φορείς που δεν συναντούμε εύκολα.

 

Αξίζει να σημειωθεί το εξής πολύ σημαντικό:

Καμία πιστοποίηση δε θεωρείται ανώτερη ή κατώτερη. ΟΛΕΣ όσες δουλεύουμε στα κέντρα μας, στα Eurolingua στην Κόρινθο, είναι αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Δημόσιο  ΑΣΕΠ και το εξωτερικό.

Από εκεί και πέρα ο εκάστοτε σπουδαστής μας, με την κατάλληλη καθοδήγηση από το εκπαιδευτικό μας προσωπικό, θα επιλέξει την πιστοποίηση εκείνη που ενδείκνυται για το επίπεδό του και τις δυνατότητές του.

 

 

Αν κάποιος δυσκολεύεται με το ακουστικό:

 

To Listening του LRN σε όλα τα επίπεδα θεωρείται από πολλούς σχετικά βατό εφόσον τόσο η θεματολογία όσο και η ταχύτητα του λόγου των ομιλητών δεν δυσκολεύει ιδιαίτερα τον/την υποψήφιο/α.

Η καινοτομία όμως του συγκεκριμένου εξεταστικού φορέα βρίσκεται στο ότι η άσκηση 3 ακούγεται  τρεις φορές συνολικά, ενώ οι υπόλοιπες ασκήσεις ακούγονται δύο φορές. Αυτό βοηθά τον/την εξεταζόμενο/η να αποβάλλει πιο εύκολα το άγχος του, και του δίνει ιδέες για την έκθεση που ακολουθεί.

 

Αν κάποιος έχει αδυναμία στην ανάπτυξη ιδεών στον γραπτό λόγο:

 

Στο κομμάτι του Writing δίνονται γραπτώς ιδέες που βοηθούν τους υποψηφίους να αναπτύξουν πιο εύκολα τον γραπτό λόγο, χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο. Εστιάζουν περισσότερο στο γραμματικό και συντακτικό κομμάτι και αποδίδουν πολύ καλύτερα.

 

Αν κάποιος αγχώνεται με την προφορική εξέταση:

 

Και εδώ η επιστημονική ομάδα της Esolnet Ηellas έχει προνοήσει να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τον/ην εξεταζόμενο/η χωρίς να στερείται το τελικό αποτέλεσμα αξιοπιστίας.

Μία εβδομάδα πριν όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν 5 θέματα Speaking, τα οποία τα προετοιμάζουν εντατικά με τις καθηγήτριές τους.

 

Αν κάποιος έχει μαθησιακές δυσκολίες:

 

Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που έχουν γνωμάτευση από τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) μπορούν με αίτηση Ειδικής Μέριμνας να συμμετέχουν στις εξετάσεις του LRN. Επιπλέον η Esolnet δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές των μαθητών αυτών να λάβουν σχόλια αναφορικά με την επίδοση τους στοWriting μέσω της Φόρμας Υποβολής Γραπτού Δείγματος για Αξιολόγηση.

agglika_lrn_eurolingua_korinthos

 

 

   Τι άλλο χρειάζεται να ξέρω για το LRN

 

– Έχει χαμηλή βάση σε όλα τα levels (50%)

– Γίνεται συμψηφισμός όλων των εξεταζόμενων δεξιοτήτων (skills) χωρίς προϋποθέσεις

-Δημοσιεύονται ΟΛΑ τα θέματα των εξετάσεων σε όλα τα skills από όλες τις εξεταστικές όλων των χρόνων

– Δίνει Β1 (Pre Lower,) B2 (Lower), C1 (Advanced) και C2 (Proficiency).