Σεμινάριο με την Εύα Φουντουλάκη στα Eurolingua

 

 

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 η κα Εύα Φουντουλάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχομέτρης της Ariston Psychometrics, προσέφερε σε γονείς και μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Eurolingua στην Κόρινθο, ένα πέρα για πέρα μάθημα ζωής.

Το σεμινάριο μας με Θέμα: Μάθηση και Επάγγελμα “Στάδιο μιας στοχευμένης επιλογής” έγινε στο κέντρο μας, Εθνικής Αντιστάσεως 59 και ώρα 17.00 και ήταν περιορισμένων θέσεων.

Η Εύα Φουντουλάκη μας ενημέρωσε αναφορικά με τη σημασία που έχει το Ψυχομετρικό Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τη ζωή του σύγχρονου νέου, που δυστυχώς πολλές φορές στο δεύτερο ή τρίτο έτος των σπουδών του μπορεί να διαπιστώσει ότι η σχολή της επιλογής του δεν του ταιριάζει.

Οι πραγματικές ιστορίες που μοιράστηκε μαζί μας αντανακλούν τα όσα βιώνει ο μέσος φοιτητής ή ακόμα και ένας καταξιωμένος- στα δικά μας μάτια– επαγγελματίας, εξαιτίας ελλιπούς ενημέρωσης από το κράτος, από λανθασμένες αντιλήψεις της οικογένειας που διαιωνίζονται δυστυχώς μέχρι και σήμερα, ή από μη πιστοποιημένους Συμβούλους Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας που εκμεταλλεύονται τα κενά του συστήματος.

Συνεπώς, αυτό που πρέπει να γίνεται, είναι να χορηγούνται εγκαίρως Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους εφήβους.

Πόσα πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα τόσα χρόνια, μικροί και μεγάλοι, τα είχαμε λάθος στο μυαλό μας;

Πώς το οικογενειακό, εκπαιδευτικό και ευρύτερο πλαίσιο έχουν διαστρεβλώσει την εικόνα που έχουμε για την επίδοση στα μαθήματα του σχολείου σε συνάρτηση με την μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία και τέλος την επαγγελματική του σταδιοδρομία ;

Πόσα λίγα γνωρίζουμε για τη δυναμική της προσωπικότητάς μας που αυτή και μόνο μπορεί να καθορίσει την καριέρα μας ;

 

Στο τέλος της ομιλίας της, έγιναν ερωτήσεις τόσο από γονείς όσο και από τους εφήβους και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Δεν χωράει αμφιβολία πώς από σήμερα, όσοι παρευρεθήκαμε στο σεμινάριο, βλέπουμε τώρα τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά!

 

Στην κλήρωση που έγινε στο τέλος, η Μαρία Μαρδίκη, αναδείχθηκε νικήτρια!

Tα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Eurolingua θα χορηγήσουν εντελώς δωρεάν στη Μαρία το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ariston Candidates, και η Χριστίνα Φραγκουλοπούλου, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας και Μαθησιακού Προφίλ, θα της κάνει την ανάλυση των αποτελεσμάτων και τη συμβουλευτική!

 

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά την κα Φουντουλάκη, όλους εσάς που αγκαλιάσατε το σεμινάριό μας και λίγο περισσότερο όσοι από εσάς θα μένατε για περιορισμένο χρόνο λόγω εξωτερικών υποχρεώσεων, και εν τέλει καθίσατε μαζί μας μέχρι το τέλος γιατί αισθανθήκατε ότι θα φεύγατε περισσότερο κερδισμένοι αν μένατε μέχρι το πέρας αυτού!

 

Kλείσε τώρα ραντεβού και κράτα το μέλλον στα χέρια σου.

Γιατί το μέλλον, ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν.

 

 

Kέντρα Ξένων Γλωσσών Εurolingua
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας

Kεντρικό:
Εθνικής Αντιστάσεως 59, Κόρινθος
Δευτέρα έως Παρασκευή 12.00-20.00
Tηλ. επικοινωνίας για ραντεβού: 27410 28861
Παράρτημα:
Πυλαρινού 7, Κόρινθος
Tηλ. επικοινωνίας για ραντεβού: 27410 24672