Δέσποινα Καψάλη

Η Καψάλη Δέσποινα εργάζεται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Eurolingua ως Υπεύθυνη Γραμματείας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως επίσης κατέχει πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας στην Αγγλική (Level C2) και Γερμανική Γλώσσα (Level B1). Διαθέτει, επιπροσθέτως, πιστοποίηση ΕCDL και λόγω της επαγγελματικής της πορείας με την ιδιότητα της καθηγήτριας, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μέσω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. μεταξύ των οποίων: Μαθησιακές Δυσκολίες: Θεωρία και Πράξη, Εξειδίκευση σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ.ά.

Το 2017 παρακολούθησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο που αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα, “Όψεις του Προσφυγικού Φαινομένου”. Τέλος, σκοπεύει να παρακολουθήσει το Ετήσιο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: “Επιμόρφωση εκπαιδευτών στην Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα: Θεωρητικές προσεγγίσεις και διδακτικές εφαρμογές” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Για παραπάνω από μία πενταετία, εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας παραδίδοντας μαθήματα του τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ακόμα, για ένα αξιόλογο διάστημα, απασχολήθηκε ως Ειδική Επιστήμων σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορούσε στην καταγραφή του Λαϊκού Πολιτισμού στην Κορινθία στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο του οποίου είχε αναλάβει την επιστημονική έρευνα του προγράμματος, την συγγραφική επιμέλεια έντυπου υλικού και τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου για σχετική με τα προαναφερθέντα ιστοσελίδα.

Είναι μία πολύπλευρη προσωπικότητα με πολλά ενδιαφέροντα. Πάντα, όμως, φροντίζει να βρίσκεται στον χώρο της εκπαίδευσης μιας και η μόνη σταθερά της όλα αυτά τα χρόνια ήταν και θα είναι τα παιδιά. Και αυτό γιατί χάρη σε αυτά εξελίσσεται ως άνθρωπος και “ψηλώνει ο νους της”.