Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου εργάζεται ως καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Εurolingua για παραπάνω από μία δεκαετία.Συνολικά διδάσκει 14 χρόνια προετοιμάζοντας άρτια τους μαθητές της για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων και η πολυετής της εμπειρία αυτή, της έχει αποδείξει ότι το να είσαι δάσκαλος θέλει υπομονή, αγάπη και όρεξη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη διδακτική και του μεταπτυχιακού τμήματος του Πανεπιστημίου της Νantes στις ενότητες γενική και ειδική διδακτική.

Αποτελεί μέλος των εξεταστών-διορθωτών του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όσον αφορά στη διδακτική,την ψυχολογία ,τις νέες τεχνολογίες, τη σύγχρονη διδακτική και μεθοδολογία. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος της Ιταλικής και της Αγγλικής γλώσσας, αγαπά πολύ να διαβάζει και ακόμα περισσότερο να βοηθά τα παιδιά της να μάθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί οι ξένες γλώσσες αποτελούν ένα από τα πιο απαραίτητα εφόδια για τις σημερινές απαιτήσεις της ζωής.

Για αυτό τον λόγο θεωρεί ότι εκπαιδευτικοί ωφείλουν να βρίσκουν τον τρόπο με τον όποιο κάθε παιδί μαθαίνει και να μην ξεχνούν ότι όλοι μπορούν να αριστεύσουν.