Το 1ο Online Anti-Bullying Φεστιβάλ στην Ελλάδα

Με αφορμή την 5η επέτειο της τριπλά βραβευμένης Εκστρατείας Anti-Bullying του πανελλήνιου δικτύου κέντρων ξένων γλωσσών QLS στο οποίο το Κ.Ξ.Γ. Eurolingua είναι μέλος, πραγματοποιήθηκε το 1ο Anti-Bullying φεστιβάλ το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Ομιλίες αφύπνισης, μουσική, κληρώσεις και εκπαίδευση στο Anti-Bullying πλαισίωσαν το πρόγραμμα του διημέρου.

Πάνω από 1.200 μαθητές παρακολούθησαν το πρώτο online φεστιβάλ κατά του σχολικού εκφοβισμού (Anti-Bullying) στη χώρα μας, από το Δίκτυο Κέντρο Ξένων Γλωσσών QLS.

Την πρώτη ημέρα, σε ζωντανή σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, ο 14χρονος αγγλοκύπριος ακτιβιστής Nicholas Nikiforou, με βραβεία στο ενεργητικό του από το βρετανικό παλάτι και τον βρετανό πρωθυπουργό, έδωσε μία εμψυχωτική αγγλόφωνη ομιλία με θέμα την “ελπίδα”.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η Αμερικανίδα συνιδιοκτήτρια και συν-Διευθύνων Σύμβουλος των θρυλικών Archie Comics, Nancy Silberkleit, η οποία, σε απευθείας σύνδεση από Νέα Υόρκη, έκανε παρουσίαση και συνομίλησε με τους μαθητές QLS σχετικά με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Riverdale, το bullying και φυσικά τα Archie Comics.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε μελωδικά με την μπάντα Kulamacus που στους έδωσε το δικό στους μήνυμα στους μαθητές ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.

Την ίδια ημέρα, υλοποιήθηκαν διαδικτυακά 2 εκπαιδεύσεις Anti-Bullying για συνολικά 80 μαθητές και εκπαιδευτικούς QLS από το κοινωφελές ίδρυμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα που συγκαταλέγεται στους μόνιμους συνεργάτες του Δικτύου μας τα τελευταία 5 χρόνια.

Τη δεύτερη ημέρα, η Δρ Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Νευρογλωσσολόγος, μίλησε για τη βία και το Bullying μέσα στην πανδημία του κορονοϊού προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Τέλος, το φεστιβάλ έκλεισε με ζωντανή μουσική εμφάνιση από τον γνωστό ταλαντούχο τραγουδοποιό και ηθοποιό Δημήτρη Σαμόλη που συνεπήρε τους θεατές με τα τραγούδια του αλλά και τη δική του τοποθέτηση πάνω στο φλέγον θέμα.

Δώδεκα από τους συμμετέχοντες μαθητές του 2ημέρου κέρδισαν μέσα από κληρώσεις πλούσια δώρα, προσφορά του QLS και των εκδοτικών οίκων Express Publishing και ΜΜ Publications.

Περισσότερα για το QLS:

Το QLS είναι ένα Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας, τα οποία συμπορευόμενα πάνω σε κοινές αξίες και πρότυπα για την προσφορά Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα, διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό τοπίο για τους μαθητές και τους γονείς που τα εμπιστεύονται. Ως σύγχρονος, μη κερδοσκοπικός φορέας, αντλεί τη δυναμική του από την συνεργασία επιτυχημένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών πανελλαδικά που μοιράζονται από κοινού το όραμα για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα που επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν. Το QLS έχει διακριθεί με 8 βραβεία για τα εκπαιδευτικά προγράμματά του.